Mentholatumin historia

Mentholatum on  tänä päivänä jo 123 vuotias. Mentholatumin perusti Kansasin Wichitassa 1889 Albert Alexander Hyde yhdessä farmasistiystäviensä kanssa.

Neljän vuoden tutkimustyön tuloksena he onnistuivat kehittämään ”Mentholatum voiteen” jolla oli kipua, kutinaa, kylmettymistä ja hyttysten pistoja lievittäviä ominaisuuksia. Tuote oli laajalti lääkäreiden suosittelema.

Nimi Mentholatum on yhdistelmä sanoista menthol ja petrolatum (jota voidaan käyttää myös vaseliinissa).

Hyde tuki aika ajoin kirkon lähetystyötä ulkomailla lahjoittamalla heidän käyttöönsä Mentholatum voidetta. Tämä oli keskeinen syy, miksi Mentholatumista tuli maailman laajuisesti suosittu. Ajan myötä  Mentholatumin kysyntä kasvoi merkittävästi Kiinassa, Japanissa ja jopa Intiassa. Tästä syystä Shanghaihin perustettiin tehdas vastaamaan lisääntyvään kysyntään.

Koska Hyde oli todellinen idealisti, lahjoitti hän oman osuutensa Mentholatumin osakkeista kirkolle. Hänen neljä poikaansa halusivat kuitenkin jatkaa isänsä jalan jäljissä ja ostivat yhtiön takaisin. He jatkoivat Mentholatumin toimintaa 99 vuoden ajan. Tänä päivänä Mentholatum on kasvanut suureksi hyvin hoidetuksi yhtiöksi, jolla on pääkonttorit Yhdysvalloissa ja Skotlannissa.

Pieni sairaanhoitajaksi puettu tyttö on ollut mukana tuotteissa jo vuosien ajan ja se toimii Mentholatumin ainutlaatuisten, monin tavoin helpottavien ominaisuuksien symbolina.